Grupe s otoka Krka u Međunarodnoj karnevalskoj povorci Riječkog karnevala

0
462
Riječki karneval - fiuman.hr

U organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke u nedjelju, 11. veljače s početkom u 12 u Rijeci će biti održana manifestacija kulturno-zabavnog karaktera „Riječki karneval 2018. – Međunarodna karnevalska povorka“.

Najavljene grupe – sudionici karnevalske povorke s područja otoka Krka su:

 • K.U. Babani – Omišalj (Febrarfest)
 • K.U. Omišjanski babani – Omišalj (Omišjanski kunfeti)
 • K.U. Optimisti – Dobrinj (Optimisti na tonkon ledu)
 • Maškarana udruga Dubašnica – Malinska (Dubašljanski Indy)
 • Karnevalska udruga “Kataroška” – Općina Dobrinj (Bodulski Križari)
 • K.g. Povero Keko – Krk (Keko i nogometni rođaci)
 • Puntarske užance – Punat (Sritni, ljuti, najviše žuti)

 

Nadalje prenosimo obavijest MUP-a:

Uz veliki broj sudionika karnevalske povorke na ovom javnom okupljanju očekuje se i veliki broj posjetitelja, koji će se manifestaciju pratiti uz planiranu trasu kretanja karnevalske povorke, ulicama: Riva boduli – Ivana pl. Zajca – Ribarska – Jelačićev trg – Scarpina – Korzo – Trg Republike Hrvatske – Adamićeva – Zadarska – Riva – Žabica – Riva.

Kao i ranijih godina zatvara se promet središtem grada, te se od 9 sati ulicama na trasi kretanja karnevalske povorke promet neće odvijati, a preregulacija prometa obilaznim ulicama trajat će do 23 sata.

Radi osiguranja nesmetanog održavanja Međunarodne karnevalske povorke i povoljnog stanja javnog reda i mira policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane mjere te na više prilaznih mjesta centralnom događanju kontrolirati osobe i stvari koje imaju sa sobom. Stoga upućujemo sudionike karnevalske povorke i posjetitelje da sa sobom ne nose sredstva i predmete pogodne za ozljeđivanje ili druge predmete čijim korištenjem može doći do protupravnih ponašanja.

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima navedeno javno okupljanje će se snimati.

Sudionike i posjetitelje Međunarodne karnevalske povorke pozivamo na suradnju i dosljedno pridržavanje uputa policije i organizatora kako bi ovo javno okupljanje proteklo u veselom ozračju uz povoljno stanje javnog reda i mira.

Posebno apeliramo na sve spomenute da svojim ponašanjem ne ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost, kao i sigurnost imovine, radi čega savjetujemo:

 • sudionicima karnevalske povorke koji će upravljati  alegorijskim kolima da ne konzumiraju alkoholna pića te da se prilikom kretanja javnim prometnim površinama pridržavaju uputa organizatora i policije;
 • osobama koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima već da koriste javni prijevoz, usluge taxi prijevoza, ovisno o udaljenosti pješače do svojih odredišta ili zamole za prijevoz nekoga tko nije pod utjecajem alkohola;
 • osobama koje su maskirane da u trgovine, mjenjačnice i druge objekte ne ulaze maskirani već da prilikom ulaska skinu masku s lica;
 • svim sudionicima u prometu da obrate pozornost prilikom nailaska na karnevalske grupe te da se pridržavaju uputa policije i organizatora.

Sudionicima i posjetiteljima Međunarodne karnevalske povorke zahvaljujemo na suradnji i povjerenju sa željom da ovo događanje provedu u dobrom i veselom raspoloženju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here