Kolektiv krčke srednje škole priredio još jedan uspješan Dan otvorenih vrata

Vodstvo, djelatnici i učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir sada već tradicionalno, u dijelu nastavne godine u kojem polaznici završnih razreda osnovnih škola počinju razmišljati o daljnjem putu svog obrazovanja, organiziraju zanimljivo i nadasve informativno događanje - Dan otvorenih vrata - čija je primarna zadaća skorašnje srednjoškolce uvesti u svakodnevnicu te ustanove.

0
242

Vodstvo, djelatnici i učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir sada već tradicionalno, u dijelu nastavne godine u kojem polaznici završnih razreda osnovnih škola počinju razmišljati o daljnjem putu svog obrazovanja, organiziraju zanimljivo i nadasve informativno događanje – Dan otvorenih vrata – čija je primarna zadaća skorašnje srednjoškolce uvesti u svakodnevnicu te ustanove.

Mnogi osmaši tako su, 20. veljače 2018. godine, u popodnevnim satima posjetili krčku srednju školu kako bi se upoznali sa svim njezinim obrazovnim mogućnostima, brojnim pogodnostima te  uspjesima i postignućima tamošnjih učenika i profesora, s time da su im prigodan prateći program priredili sami srednjoškolci. Kako to obično biva, u povodu prvog službenog posjeta, osnovce i njihove roditelje pristigle s čitavog otoka sa svim je obrazovnim programima i aktualnim projektima upoznala ravnateljica Đurđica Cvitkušić, da bi ih potom, kroz učionice i radne prostore u kojima se odvija nastava, proveli njihovi budući profesori i kolege.

Naša namjera je tijekom Dana otvorenih vrata predstaviti sve smjerove koje škola nudi učenicima završnih razreda osnovne škole pred kojima je uistinu velik i važan životni (is)korak – upis u željenu srednju školu, naglasila je Cvitkušić, dodavši kako školovanje u Krku nudi brojne pogodnosti; prije svega blizinu kuće, besplatan prijevoz, brigu i nadzor nad učenicima, odličnu suradnju s roditeljima, stručnu pomoć u rješavanju učeničkih problema te brojne projekte i aktivnosti u sklopu kojih učenici mogu pokazati i razvijati svoje talente i sposobnosti. Izvrsno opremljene učionice, stručno osposobljen kadar, a naposljetku i kvalitetno obrazovanje o čemu svjedoče rezultati naših učenika koje pratimo i po završetku srednjoškolskog obrazovanja, krčku školu čine suvremenom i zaista konkurentnom, zaključila je Cvitkušić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here