Više od tri tisuće prosvjednika na Korzu protiv plutajućeg LNG terminala

U ime koordinacije krčkih jedinica lokalne samouprave istupio je gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, koji je političkom Zagrebu poručio da ne može i ne smije nametati svoju volju.

0
453
Tatjana Sandalj / HRT – Radio Rijeka

Na Korzu i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske danas se održao prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala na otoku Krku, a okupljenima se kao domaćin prosvjednog skupa prvi obratio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. On je prosvjed nazvao više nego opravdanim, zbog loših iskustava s loše planiranim investicijama u prošlosti, javlja Novi list.

– Svi se dobro sjećamo koksare. Važno je reći ne investiciji koja na ovakav način kako je planirana nema smisla. Zalažemo se za razvoj i energetsku stabilnost Hrvatske, ali ne na način da nam se kaže – to mora biti tako, a što vi o tome kažete – nije važno. Upšravo tako se ponaša Vlada republike Hrvatske prema Krčanima i Primorcima. Mi im s ovog mjesta moramo reći jasno: ne, ne možete na taj način razgovarati s nama, rekao je Obersnel.

U ime koordinacije krčkih jedinica lokalne samouprave istupio je gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, koji je političkom Zagrebu poručio da ne može i ne smije nametati svoju volju.

– Ne možete razmišljati našom glavom. Mi najbolje znamo što nama treba. Jedina smo regija uz Istru i Grad Zagreb koja pridonosi proračunu Republike Hrvatske. Želimo biti solidarni s ostatkom zemlje, ali ne želimo da nam Vlada nameće smeće koje nitko drugi ne želi. Poruka Zagrebu je – nemojte se s nama igrati. Mi smo dostojanstveni, ali nećemo dopustiti da nam namećete nešto što je protiv naših interesa i interesa naše djece, rekao je Vasilić.

Načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović rekla je da prosvjed ima za cilj zaštiti zakone Republike Hrvatske.

– Ministre Ćoriću, hoćete li i nakon ovog prosvjeda reći da vas nije briga što prosvjeduju? Gdje ste danas? Želimo zaštiti zakone Republike Hrvatske i pitamo Vladu hoće li početi poštivati zakone svoje zemlje. Nećemo odustati. Omišalj, Krk, Primorsko-goranska županija, odemo svi zajedno dalje, poručila je načelnica, a prenosi Novi list.

Na prosvjedu se okupilo nešto više od tri tisuće prosvjednika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here