Mi jedemo odgovorno, otvaranje izložbe Dječjeg vrtića Katarina Frankopan

Izložba Mi jedemo odgovorno, kojom će biti obuhvaćeni radovi što predstavljaju plod kreativnosti djece, roditelja i odgojiteljica, svim zainteresiranim posjetiteljima bit će na raspolaganju sve do 11. travnja, s time da će se postav moći razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka, telefonom na 051 220 041 iliti mailom na kultura@gradkrk.net.

0
386

Otvorenje godišnje izložbe Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, pod geslom Mi jedemo odgovorno, uz prigodan program, održat će se u petak, 23. ožujka 2018. godine, u Galeriji Decumanus, s početkom u 09.00 sati.

U skladu sa statusom Eko-vrtića, kojim se potvrđuje model odgoja i obrazovanja osjetljiv na pitanja ekologije, odnosno zaštite okoliša i održivog razvoja, ovogodišnjim postavom vrtićari iz matične i svih područnih jedinica, iznova su posvećeni prenošenju jasnih eko-poruka, ovog puta koncentrirajući se na rezultate što proizlaze iz provedbe projekta Mi jedemo odgovorno. Riječ je o hvalevrijednoj inicijativi za globalno obrazovanje u koju je uključeno čak 550 eko-škola/vrtića iz devet europskih zemalja. Kolektiv krčke ustanove ovaj projekt provodi tijekom posljednje dvije godine što znači da se u svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu s djecom obrađuje čitav niz tema vezanih uz proizvodnju, preradu i konzumaciju (zdrave) hrane. Okosnicu ovog projekta, stoga, čini promišljanje o pozitivnom ili negativnom utjecaju odabira hrane na ljude, ali i planet uopće, što najčešće ovisi o sljedećim aspektima: što jedemo, koliko čega jedemo, koliko hrane bacamo, na koji je način naša hrana proizvedena, i tko je od toga imao koristi! Imajući u vidu ne samo prethodna izložbena predstavljanja Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, već i dvogodišnju posvećenost realizaciji ove vrijedne inicijative, sa sigurnošću možemo zaključiti kako nas očekuje još jedan zanimljiv i bogat izložbeni program!

Izložba Mi jedemo odgovorno, kojom će biti obuhvaćeni radovi što predstavljaju plod kreativnosti djece, roditelja i odgojiteljica, svim zainteresiranim posjetiteljima bit će na raspolaganju sve do 11. travnja, s time da će se postav moći razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka, telefonom na 051 220 041 iliti mailom na kultura@gradkrk.net.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here