Program Vama glumimo donio još dvije kazališne uspješnice

0
427
Grad Krk

Projekt krčkog Centra za kulturu – Vama glumimo, koji će sve do konca travnja donositi popularne kazališne programe, 16. i 17. ožujka 2018. godine, nastavljen je dvjema predstavama, i to najprije komedijom U zajedničkom stanu, a dan kasnije i predstavom za djecu Princeza i svinjar.

U zajedničkom stanu lagana je romantična komedija, čiji predložak potpisuje američki dramatičar Marvin Neil Simon, o dva para što ih čine dva brata Marvin i Leo te dvije prijateljice Jennie i Fanny. Braća su po karakteru posve različiti. Leo je kazališni manadžer, oženjen, ali s brakom na klimavim nogama, a iako ga pokušava spasiti, ne ulaže dovoljno. No, prijatelj je s Fanny, glumicom, s kojom je u mladosti bio u vezi pa se sada trude oživjeti stare dane, ali baš kada sve krene kako treba i kada bi se nešto konkretno trebalo dogoditi, iskrsne problem i ne dogodi se ništa. Nadalje, Marvin je pisac kojem je preminula supruga i koji se teško snalazi u ulozi samca. Jennie je glumica, rastavljena, pa Fanny i Leo, osim na svojoj vezi, rade i na tome kako bi ih spojili. Na kraju im to pođe za rukom, no nepredviđeni problemi uspijevaju dovesti njihovu ljubav u pitanje. U nizu komičnih obrata i brzih izmjena ljubavnih zapleta koji nisu daleko od naše svakodnevnice, prepun krčki auditorij uspio je uživati u sjajnim glumačkim izvedbama ansambla Kazališne grupe Lectirum, u kojem su, pod redateljskom palicom Zorana Mužića, svoje mjesto zaslužili Ksenija Pajić, Matija Prskalo, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Ciklus dječjih programa sljedećeg je dana nastavljen hvaljenom predstavom Princeza i svinjar Kazališta Smješko, kojoj je pošlo za rukom, u režiji Ivane Boban te izvedbi Jelene Hadži-Manev, Lade Bonacci i Danijela Radečića, donijeti svježu kazališnu interpretaciju proslavljene bajke Hansa Christiana Andersena o ljubavi, odnosno putevima kojima ljubav uspjeva doći do srca svakog čovjeka. Priča je najmlađe ljubitelje kazališta tako odvela u simpatično, maleno kraljevstvo, u kojem živi lijepa, no razmažena princeza, čiju je pozornost, svojom upornošću i snalažljivošću ipak uspio pridobiti princ-svinjar!

Program se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku nastavlja već 20. i 21. travnja, i to najprije novom stand-up komedijom Željka Pervana Na hladnom betonu, a potom i predstavom za djecu Pazi.Mazi.Voli Kazališta Mala scena, s time da će se ulaznice po cijeni od 30,00 kn, odnosno 20,00 kn za dječje programe moći kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme. Pored toga toga, karte je moguće rezervirati mailom na kultura@gradkrk.net, telefonom na 051 220 041 iliti kupiti na blagajni neposredno pred početak predstave.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here