Sufinanciranje nabave energetski učinkovitijih vozila

0
421

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 25.4.2018. godine objavio novi Javni poziv za sufinanciranje, u sklopu kojeg je osigurano 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava za građane. Sufinanciranje je moguće dobiti za kupnju najviše jednog vozila, a iznos poticaja ovisi o vrsti vozila. Iznos ne može prijeći 40% iznosa investicije, a poticaje je moguće dobiti za kupnju sljedećih kategorija vozila:

  • električni bicikl – do 5.000,00 kuna
  • električno vozilo L1-L7 kategorije – do 20.000,00 kuna
  • vozilo M1 kategorije s hibridnim „plug-in“ pogonom – do 40.000,00 kuna
  • vozilo M1 kategorije s električnim pogonom – do 80.000,00 kuna

Zahtjev za sufinanciranje i ostala OBVEZNA dokumentacija dostavlja se od 25.4. 2018. e-poštom na vozila.gradjani@fzoeu.hr. Poziv je otvoren do kraja godine odnosno do iskorištenja sredstava.

Za prijavu na sufinanciranje je potrebno:
Ispuniti Prijavni obrazac s Internet stranice Fonda (www.fzoeu.hr),
Na e-mail adresu Fonda vozila.gradjani@fzoeu.hr poslati potpisan i skeniran primjerak prijavnog obrasca, ali i nepotpisani obrazac u Excel .xlsx datoteci
Priložiti scan obje strane osobne iskaznice
Priložiti ponudu za kupnju vozila izdanu od strane prodavatelja, zajedno s tehničkim karakteristikama vozila koje je predmet ponude. Mora biti jasno vidljiva kategorija (prema točki I. ovog Poziva), proizvođač, model, vrsta pogona (električni / „plug-in“ hibridni), snaga vozila (kW) te emisija CO2 (g/km, gdje je primjenjivo), a te informacije osim u ponudi mogu biti izražene i katalogom, certifikatom itd.
Zahtjevi će se obrađivati prema redoslijedu zaprimanja te prijavitelji mogu očekivati dostavu Odluke o sufinanciranju zajedno s ugovorom u roku 45 dana od dana zaprimanja zahtjeva. Korisnik ima rok od 6 mjeseci od datuma zaprimanja odluke i ugovora za realizaciju kupnje vozila te je vozilo dužan zadržati u vlasništvu ili korištenju najmanje godinu dana od datuma registracije odnosno izdavanja računa – ako je riječ o električnom biciklu.

Svi detalji postupka sufinanciranja nalaze se u tekstu Javnog poziva objavljenom na našim stranicama: http://fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji/, zajedno s pripadajućim obrascima.

LINK

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here