Radovi na Krčkom mostu počinju na jesen 2019. i trajat će dvije godine

Kreće se u veliku sanaciju čak pet vijadukata i mosta Krk

0
755

Ove godine ARZ je krenuo i u posao sanacije mosta Krk. Institut građevinarstva Hrvatske nedavno je izabran za provedbu istražnih radova i izrade projekta sanacije konstrukcije Krčkog mosta.

U roku od šest mjeseci IGH bi trebao provesti svoj dio posla i tada će se točno znati koji je obim sanacije. No, u ARZ-u već sada znaju da će se morati izmijeniti hidroizolacija gornje površine kolničke površine i asfaltni sloj na cjelokupnoj dužini mosta od 1430 metara.

Također će se morati riješiti odvodnja na mostu i zamijeniti sve prijelazne naprave koje nisu mijenjane od puštanja mosta u promet 1980. godine. Radovi bi mogli početi na jesen sljedeće godine, a zbog kompleksnosti zahvata isti bi mogli trajati najmanje dvije godine.

Procjenjuje se da će radovi stajati oko 20 milijuna kuna. S obzirom na to da je most jedina spona otoka Krka s kopnom, radovi će se morati odvijati pod prometom.

U ARZ-u naglašavaju kako je statika mosta vrlo kvalitetna i da se dijelovi fazno redovno saniraju. Završetkom sanacije koja bi trebala početi sljedeće godine trebalo bi se osigurati kvalitetno prometovanje narednih 20 godina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here