Krčki vatrogasci prikupili i donirali priloge za nabavku zaštitne opreme za kolege iz KBC-a

Krčki su profesionalni vatrogasci simboličnom, ali gestom od srca, odlučili zahvaliti svojim »interventnim« kolegicama i kolegama iz KBC-a Rijeka.

0
161
https://www.facebook.com/jvpgradkrk/

Shvaćajući vrijednost i značaj rada svih naših »medicinara«, posebice onih koji su u ovim vremenima najizloženiji opasnostima zaraze koronavirusom, krčki su profesionalni vatrogasci simboličnom, ali gestom od srca, odlučili zahvaliti svojim »interventnim« kolegicama i kolegama iz KBC-a Rijeka. Na inicijativu otočnog vatrogasca Bore Lušića, jednog od 23 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, bodulski su vatrogasci unutar vlastite stanice organizirali i u samo nekoliko dana proveli akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga za pomoć opremanju zaštitnom opremom te naše regionalne zdravstvene ustanove. Na taj su način među sobom uspjeli skupiti iznos od tri tisuće kuna.

– Prikupljena smo sredstva već jučer uplatili na račun KBC-a Rijeka želeći i na taj način zahvaliti, ali i pomoći našim kolegama – brizi za zdravlje i sigurnost svih nas predanim liječnicima, medicinskim sestrama i svom ostalom osoblju uključenom u sustav s kojim i mi kao vatrogasci redovito, čvrsto i dobro surađujemo i kojima, uz ostalo i kroz svoj radni doprinos, i sami u ovakvoj situaciji svi redom nastojimo pomoći – rekao nam je zapovjednik JVP-a Grada Krka, Dinko Petrov.

– S ponosom i zahvalnošću možemo reći da je dobra i relativno sigurna zdravstvena slika naše županije uvelike zasluga svih tih vrijednih, stručnih, samozatajnih i požrtvovnih zdravstvenih radnica i radnika koji su, nastavljajući se na iskazanu građansku disciplinu velike većine žitelja ovog dijela naše zemlje, ipak bili ključni u sprečavanju razbuktavanja i nekontroliranog širenja epidemije među stanovništvom primorsko-goranskoga kraja – istaknuli su krčki vatrogasci.

Napomenuli su i da su, iako svjesni financijske skromnosti svoga priloga u odnosu na stvarne potrebe našeg zdravstvenog sustava, činu donacije svi u toj postrojbi pristupili bez zadrške, vrednujući rad svih onih koji danonoćno brinu o oboljelima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime