Od 4. svibnja se ukida podjela na subregije u Primorsko goranskoj županiji

0
259

Propusnice za kretanje Primorsko-goranskom županijom koja je u ovom trenutku podijeljena na tri subregije, ukidaju se 4. svibnja. Najavio je to jutros župan Zlatko Komadina ističući kako do tad apelira na sve lokalne stožere da liberaliziraju izdavanje propusnica.

– Drago mi je da mogu reći da je epidemiolška situacija u PGŽ dobra i povoljna tako da možemo ukinuti propusnice s 4. svibnjem kada će biti slobodno kretanje po županiji za sve. Do tad apeliram na liberalizaciju izdavanja dozvola sa otoka i na otok, iz Gorskog kotara i u Gorski kotar od strane lokalnih stožera. Bilo koji valjan razlog, od posjeta obitelji, nekretnini ili plovilu, bit će valjan razlog za izdavanje propusnice. Dakle, mi ćemo točno u sredini ovih mjera otvoriti županiju i pripremiti se prije otvaranja škola te trgovačkih centara, rekao je Komadina.

I dalje nema novih slučajeva zaraze, a od jučer je u PGŽ ozdravilo pet osoba. Broj ozdravljenih u ovom trenutku iznosi 34 dok je 36 osoba pozitivno na koronavirus.

– Nadamo se da će takve brojke i ostati i da će epidemija imati svoj naglašeno silazni tijek. To u ovom trenutku ne možemo prognozirati, posebice iz razloga jer dolazi do relaksiranja mjera koje je prijeko potrebno, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović. 

Pojasnio je i kako će u sljedećim fazama popuštanja mjera izgledati rad nekih uslužnih djelatnosti, poput frizerskih i kozmetičkih slona. Tako će pružatelji usluga, ali i korisnici morati imati odgovarajuću zaštitu poput maski, a cijelo vrijeme će se nadzirati mjere dezinfekcije salona i standardi higijene.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime