Na ulazu u Krk gradi se veliki trgovački centar – otvorenje u kolovozu

U poslovno-uslužnoj zoni u kojoj već djeluje nekoliko velikih prodajnih centara, radnici GP-a Krk grade jednoetažni kompleks u kojem će se smjestiti Tommy i sedam zasebnih trgovina.

0
823

Već nekoliko tjedana u Krku se gradi novi trgovački kompleks koji iz dana u dan poprima sve »opipljivije« obrise, na prostranom zemljištu u neposrednom susjedstvu sjedišta građevinske tvrtke GP Krk. U krugu parcele ukupne površine nešto veće od 16,5 tisuća kvadrata, upravo građevinari te otočne kompanije brzo i uigrano podižu i »slažu« još jednu u sad već poduljem nizu građevina od golemih montažnih armirano-betonskih elemenata čijom se proizvodnjom GP Krk već desetljećima bavi.

Postavljeni na svoja mjesta, oni sad već zorno ocrtavaju dimenzijama impresivan kostur budućeg trgovačkog centra čiji je investitor jedna ne tako davno u Zagrebu osnovana tvrtka – »Shop park Krk«. Iako je prva vijest da se na tom zemljištu u poslovno-uslužnoj zoni (unutar koje već djeluje nekoliko prodajnih centara velikih trgovačkih lanaca) nešto sprema, u javnost izašla početkom godine kad je na sjednici Gradskog vijeća Krka dano zeleno svjetlo za planiranje javne pristupne ceste koja bi taj kompleks trebala spojiti s obližnjom županijskom cestom, prve konkretnije naznake začetka ulaganja počele su se nazirati posljednjih tjedana kad su lokalni građevinari ondje intenzivirali radove na projektu koji bi već ovog ljeta Krčanima i njihovim posjetiteljima trebao ponuditi mnoštvo novih prodajnih sadržaja.

Koncept

– Gradi se jednoetažni trgovački kompleks čija će ukupna tlocrtna površina dosizati gotovo 6,2 tisuća kvadrata, prenio nam je jučer tijekom obilaska gradilišta Sanjin Purić, direktor izgradnje u GP-u Krk, tvrtki koja je, napominje naš sugovornik, samo izvođač radova na izgradnji prostranog prodajnog prostora te stoga nema nikave direktne veze s njegovim daljnjim upravljanjem. A trgovački centar u nastajanju, doznajemo, koncipiran je tako da bi, uz prodajni prostor poznatog domaćeg trgovačkog lanca Tommy koji će zauzimati četvrtinu ukupne površine, u ostatku zgrade bilo uklopljeno još dodatnih sedam zasebnih poslovnih, odnosno trgovačkih cjelina, većih trgovina sa zasebnim ulazima i potpunom funkcionalnom autonomijom.

200 parkirališnih mjesta

U svakom slučaju, kažu nam krčki građevinari, plan je da se novi trgovački kompleks zgotovi već tijekom ovog ljeta, a konkretniji datumi s kojima angažirani na ovom projektu računuju po pitanju samog otvorenja objekta, uglavnom se povezuju s kolovozom. Treba reći i da će novi trgovački kompleks, tlocrtom najprostraniji takav objekt u Krku, u svom dvorištu imati nešto više od dvije stotine parkirališnih mjesta. Pristup kompleksu vozilima će biti omogućen iz dva smjera, onim preko novouspostavljene, petstotinjak metara duge javne prometnice koja tek treba biti izgrađena i koja će novi trgovački objekt sa županijskom cestom kojom se ulazi u Krk, povezivati zonom koja prolazi između upravne zgrade GP-a Krk i objekata personalnog smještaja njihovih radnika, ali i onim drugim putem kojim će se do nove zgrade stizati iz pravca komunikacijskog prilaza kojim se već danas stiže i do susjednih supermarketa Konzuma, odnosno Lidla.

Bogata ponuda

Predstavnici investitora, tvrtke »Shop park Krk« s kojima smo jučer stupili u telefonski kontakt, poručili su nam da bi, bude li sve teklo prema planu, ovog ljeta u poslovne prostore novog trgovačkog kompleksa, osim tvrtke »Tommy« (koja je već neko vrijeme u ekspanziji te na Krku već prisutna sa svojim supermarketima u Malinskoj i Baški) ove sezone trebale još useliti i trgovine Bipa, Intersport, Deichman, Vulkal, Pepco, Tedi i Farmacia.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime