Apel glazbenika otoka Krka prema turističkim zajednicama i općinama

1
581

Glazbenici otoka Krka uputili su turističkim zajednicama i općinama grada Krka Apel o angažiranju lokalnih glazbenika i tehničara u novonastalim uvjetima turističke sezone 2020.

Pokretači inicijative Fran Karabaić i Ivica Hriljac u svojem dopisu medijima, ističu kako su sve kulturne aktivnosti već prije 3 mjeseca u potpunosti stale sa radom te je većina već dogovorenih manifestacija otkazana, te kako je to ogroman udarac na sve kulturnjake. Trenutno nikome još nije poznato kada će se krenuti sa organiziranjem/izvođenjem koncerata, priredbi, ribarskih fešti i sl. i na koji način će se iste organizirati.

“Na našem otoku imamo folklorna društva, plesne skupine, klape, profesionalne glazbene sastave svih žanrova, tehničare itd. Imamo sve potrebno da organiziramo kvalitetan, raznovrsan i gostu zanimljiv event a da pritom koristimo isključivo “lokalne snage”. Folklorni nastupi, klapski koncerti, jazz glazba, bendovi svih žanrova, acoustic dua/tria, plesne skupine, mažoretkinje, vrhunska audio i vizualna oprema…. imamo sve!
Ne želimo da nam dolaze izvođači koji nisu sa otoka a koji koštaju 50.000,00kn+ kada se sa tim novcima može angažirati nekoliko lokalnih izvođača i “nahraniti” 10,20 i više otočana, a da pritom program bude na istoj razini ako ne čak i kvalitetniji.”, nastavljaju u svojem dopisu Karabaić i Hriljac.

1 KOMENTAR

  1. “Apel glazbenika otoka Krka prema”
    Nista prema. U hrvatskom jeziku koristimo PADEZE.
    Nauciti jezik kojim pisete.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime