Obavijest otočanima: Uveden sustav kontrole korištenja otočne iskaznice radi sprječavanja njezine zlouporabe

0
102

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike otočnih iskaznica da je zakonskim izmjenama, odnosno Zakonom o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, omogućena uspostava sustava kontrole nad korištenjem otočne iskaznice te prijava uočenih nepravilnosti Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Naime, Agencija je u postojeći sustav kojim se prati izdavanje i korištenje otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz uvela mehanizam koji će obavještavati o mogućim zlouporabama otočne iskaznice. Uočeni slučajevi zlouporabe odnose se na kupnju više karata istom otočnom iskaznicom koje se koriste na istom putovanju ili na različitim putovanjima istovremeno, korištenje više jednosmjernih povlaštenih putovanja bez povratka na otok/kopno i slično, te kupuju karte za osobe ili vozila koji ne ostvaruju prava na povlašteni prijevoz.

Agencija ovim putem obavještava korisnike da će uočene pojedinačne slučajeve zlouporabe koje sustav otkrije dostavljati na daljnje postupanje Ministarstvu koje će po utvrđenoj zlouporabi, a sukladno zakonskim odredbama, rješenjem onemogućiti korištenje prava na povlašteni prijevoz korisniku, i to na razdoblje od šest mjeseci ili u slučaju utvrđene ponovljene zlouporabe rješenjem trajno oduzeti prava na povlašteni prijevoz.

Također, korisnicima se skreće pozornost da u slučajevima gubitka povlaštene putne karte istu kod brodara storniraju, odnosno o tome obavijestiti Agenciju kako bi se deaktivirala te time spriječila moguća zlouporaba.

Ovi se putem na sve korisnike apelira da savjesno koriste prava koja su im omogućena otočnom iskaznicom za povlašteni prijevoz putnika i vozila!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime