Porezne novosti 16. veljače 2018. godine

0
745
  • Od 1. siječnja 2018. godine poslodavci, isplatitelji minimalnih plaća, ostvaruju pravo na umanjenje mjesečne osnovice za obračun doprinosa na plaću za 50%. Navedeno pravo poslodavac ostvaruje za radnika kojemu je prema ugovoru o radu, kolektivnom ugovoru ili posebnom propisu ugovorena ili propisana plaća za mjesec dana rada u iznosu minimalne plaće ili do visine minimalne plaće. O ostalim podrobnostima i uvjetima možete se informirati u našem uredu.
  • Novim izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak uvedeno je porezno rasterećenje poreznih obveznika, poslodavaca, u vidu priznavanja dodatnih neoporezivih troškova koje mogu isplatiti svojim zaposlenicima. Pravilnikom je utvrđeno da poslodavac može omogućiti radnicima za vrijeme radnog vremena razne vrste toplih i hladnih napitaka (osim napitaka koji u sebi sadrže alkohol).
  • Obavještavamo sve obveznike fiskalizacije, korisnike certifikata za fiskalizaciju izlaznih računa, da su certifikati bili odobreni na rok od 5 godina, te su shodno tome krajem 2017. godine istekli prvi certifikati. Kako bi obveznici na vrijeme preuzeli novi certifikat mogu se javiti u najbližu poslovnicu Fine, a vjerujemo da će ih i Fina o tome obavijestiti.