Radovi na Krčkom mostu počinju na jesen 2019. i trajat će dvije godine

Kreće se u veliku sanaciju čak pet vijadukata i mosta Krk

0
1249

Ove godine ARZ je krenuo i u posao sanacije mosta Krk. Institut građevinarstva Hrvatske nedavno je izabran za provedbu istražnih radova i izrade projekta sanacije konstrukcije Krčkog mosta.

U roku od šest mjeseci IGH bi trebao provesti svoj dio posla i tada će se točno znati koji je obim sanacije. No, u ARZ-u već sada znaju da će se morati izmijeniti hidroizolacija gornje površine kolničke površine i asfaltni sloj na cjelokupnoj dužini mosta od 1430 metara.

Također će se morati riješiti odvodnja na mostu i zamijeniti sve prijelazne naprave koje nisu mijenjane od puštanja mosta u promet 1980. godine. Radovi bi mogli početi na jesen sljedeće godine, a zbog kompleksnosti zahvata isti bi mogli trajati najmanje dvije godine.

Procjenjuje se da će radovi stajati oko 20 milijuna kuna. S obzirom na to da je most jedina spona otoka Krka s kopnom, radovi će se morati odvijati pod prometom.

U ARZ-u naglašavaju kako je statika mosta vrlo kvalitetna i da se dijelovi fazno redovno saniraju. Završetkom sanacije koja bi trebala početi sljedeće godine trebalo bi se osigurati kvalitetno prometovanje narednih 20 godina.