Gotovi dugogodišnji radovi u Nikolićevoj ulici u Krku: Napokon novi asfalt i dvosmjerni promet

0
417

U komunalno opremanje sedamstotinjak metara dugog dijela ove krčke prometnice u proteklom je periodu uloženo čak 6,5 milijuna kuna, a osim dijela za vozila, cjelokupni potez opremljen je obnovljenim, na nekim mjestima proširenim nogostupima

Nakon višegodišnjeg prekapanja, etapnog građenja dijelova sustava zbrinjavanja otpadnih voda, obnove vodovoda, izgradnje sustava odvođenja oborinskih voda kao i polaganja DTK infrastrukture, odnosno cijevi u koje bi jednog dana trebala biti ugrađena svjetlovodna mreža, ovih je dana napokon dovršen projekt rekonstrukcije Ulice Slavka Nikolića. Sedam stotina metara dug potez te najvažnije i najfrekventnije krčke prometnice, zapravo jedinog cestovnog ulaza u središte grada Krka prilaza njegovim zapadnim dijelovima sad je konačno, nakon višegodišnjih radova posebice intenziviranih u zadnjih 12 mjeseci, doveden u obličje u kojemu su ga Krčani dugo priželjkivali – ono bez rupa, makadama i prašine te naizmjeničnog, semaforima reguliranog prometovanja.

Financije

A ono je u nekim dijelovima dana na tom dijelu krčke cestovne mreže znalo uzrokovati poprilične gužve i vozačke nervoze.

Kako nam je predstavljeno u Gradu Krku, u komunalno opremanje sedamstotinjak metara dugog dijela te krčke prometnice u proteklom je periodu uloženo čak 6,5 milijuna kuna. Od tog je iznosa 2 milijuna kuna uloženo u izgradnju sustava oborinske odvodnje, tri je milijuna kuna kroz EU projekt, odnosno kohezijske fondove »doteklo« i za izgradnju kanalizacijskog sustava tog dijela grada Krka. Dodatnih je milijun kuna investirano u asfaltiranje cjelokupnog poteza dok je, ističu u Gradskoj upravi, pola milijuna u samoj završnici zahvata činjenih na toj krčkoj »žili kucavici« utrošeno i u izgradnju sustava buduće optičke mreže, a koja je u ovoj fazi podrazumijevala polaganje cijevi i izgradnju spojnih šahtova.

Pješačke površine

Sve u svemu, Gradska uprava u Ulici Slavka Nikolića do sad je sveukupno uloženih 6,5 milijuna kuna iz proračuna Grada Krka direktno »izvukla«, odnosno za tu nakanu osigurala nešto više od polovine tog iznosa. A osim što je ovih dana taj ulični, odnosno cestovni, potez napokon doveden u vozno stanje (koje će vrlo skoro biti dovršeno iscrtavanjem horizontalne signalizacije op.a.), treba spomenuti i da je na tom dijelu uz netom postavljeni dvoslojni asfaltni »zastor« cjelokupni potez opremljen obnovljenim, na nekim mjestima proširenim nogostupima i svim ostalim elementima koje je glavna krčka, predugo zapuštena, oštećena i grbava (a u kišnijim danima na nekim mjestima i potopljena) cestovna »avenija« odavna zaslužila.