Nagrada krčkim osnovnoškolcima na natječaju “Za Zemljin spas ja dižem svoj glas”

Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila je kreativni natječaj Za Zemljin spas ja dižem svoj glas namijenjen osnovnoškolcima od prvog do četvrtog razreda.

0
633

Natječajni zadatak bio je osmisliti motiv za platnenu vrećicu karakterističan za mjesto u kojem učenici žive, koje vole i dobro poznaju. A da je tema pogođena svjedoči i činjenica da je na natječaj pristiglo čak 335 radova koji su, iskorištavajući najrazličitije motive, ukazali na vrijednosti i ljepote svih dijelova Hrvatske te time naglasili i važnost očuvanja nacionalne kulturne, povijesne i prirodne baštine. Analizirajući sve zaprimljeno, stručno povjerenstvo u svakoj od dvije kategorije (prvi i drugi razred, s motivom: Čuvajmo svoj dom; treći i četvrti razred, s motivom: Kulturna baština našega kraja) odlučio je dodijeliti po tri nagrade, upućene onim likovnim radovima izdvojenim s obzirom na pomnost posvećenu oblikovanju, ali i dosljednost u prenesenoj inovativnosti i kreativnosti.

U kategoriji trećih i četvrtih razreda, izvrsna druga nagrada tako je dodijeljena Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan – Područnoj školi Vrh, u kojoj je tamošnje najmlađe kreativce vodila učiteljica Danijela Žužić Kosić. Osim toga, na otok je pristiglo još jedno priznanje, i to pohvala stručnog povjerenstva koju su zaslužili učenici drugog razreda Područne škole Baška, vođeni učiteljicom Sonjom Polonijo.

Izvor: grad-krk.hr

Kao nagradu, Područnoj školi Vrh bit će osiguran tisak pobjedničkog motiva na platnene vrećice, zajedno s vrećicama za čitav razred. Osim toga, najbolja idejna rješenja po kategorijama, uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, očekuje i niz drugih nagrada, s time da je svečanost njihova uručivanja najavljena za rujan ove godine.

Izvor: grad-krk.hr