Camino Krk ove godine moći će se doživjeti virtualno

Turistička zajednica Grada Krka odlučila je kružnu rutu po otoku od 21. do 26. travnja po prvi puta upriličiti virtualno.

0
405

Camino de Santiago ili Put svetog Jakova mreža je hodočasničkih puteva koji vode u španjolsko svetište Santiago de Compostela – posljednje počivalište svetog Jakova apostola, zaštitnika hodočasnika i putnika.

Iako se mreža Camino putova proteže duž čitave Europe, Hrvatska je gotovo jedina europska zemlja koja, unatoč bogatoj hodočasničkoj tradiciji, sve donedavno nije imala rutu putova koji vode prema Santiagu.

U listopadu prošle godine na inicijativu Turističke zajednice Grada Krka i Bratovštine svetog Jakova obilježene su srednjovjekovne krčke hodočasničke rute, kao hrvatski doprinos europskoj mreži hodočasničkih puteva svetog Jakova.

Prvi Camino tjedan na Krku održan je u listopadu 2019., a od 21. do 26. travnja trebao se održati drugi po redu vođeni obilazak Camino Krk rute.

Camino Krk je kružna ruta Krk – Porat – Omišalj – Dobrinj – Vrbnik – Baška – Kornić koja obuhvaća čitav otok. Duga je oko 107 kilometara, a preporuča je se prepješačiti kroz šestodnevni program.

Ove godine dio Camino iskustva moći će se doživjeti tijekom šest dana kroz multimedijalnu priču za svaki pojedini dan kroz slike, video, voice-over, glazbu, zatim on-line izložbu fotografija s Camino de Santiago s različitima temama i interaktivni opis dnevnih ruta. Bit će tu i zanimljivosti i opisi pojedinih mjesta, prirodnih i kulturnih znamenitosti uz rutu, svjedočanstva hodočasnika koji su prošli

Camino Krk i poruke i misli dana o tome što se može naučiti na Caminu.

Na obilasku će se moći dobiti e-pečati u e-putovnicu za hodočasnike, a na kraju šestodnevnog virtualnog obilaska i e-Composela za Camino Krk.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime