DVKF vraća preplaćeni iznos roditeljima – ROK DANAS

Nakon što vrtićima budu dostavljene sve potvrde (poslodavaca ili liječnika) kojima se opravdava izostanak djeteta iz vrtića za razdoblje do 16. ožujka, uslijedit će korekcije uplata za ožujak te povrat novca...

0
330

S obzirom da je sredinom prošlog mjeseca i krčki dječji vrtić prekinuo s radom, odnosno da su zbog sveprisutnih opasnosti od širenja epidemije koronavirusa sve odgojno-obrazovne ustanove privremeno obustavile provođenje svojih redovitih aktivnosti, a slijedom činjenice da se u većini krčkih vrtića dio troškova boravka u tim ustanovama podmiruje i kroz financijsko participiranje roditelja, ovih su dana iz uprave DV-a Katarina Frankopan roditeljima svojih polaznica i polaznika odaslali dopis. Njime je upućena zamolba onim roditeljima koji kao opravdanje za izostanak djeteta iz vrtića još nisu dostavili liječničku potvrdu ili potvrdu poslodavca o korištenju godišnjeg odmora za razdoblje do 16. ožujka 2020. (konkretno do datuma kada je nastupio prekid organiziranja vrtićke brige o mališanima), da to učine zaključno do 17. travnja ove godine.

Korekcije uplata

Nakon tog roka radit će se i korekcije roditeljskih uplata za mjesec ožujak, kao i povrat novca za preplaćene roditeljske uplate, prenijela nam je ravnateljica Dječjeg vrtića »Katarina Frankopan« Irena Žic-Orlić, podsjetivši nas da je temeljem odredbi odluke o utvrđivanju učešća roditelja u cijeni dogovorenih programa u tom dječjem vrtiću propisano na koji se način i u kojim omjerima (postocima) umanjuju roditeljska učešća u podmirenju stvarne, ekonomske cijene koštanja vrtića.

– »Problem« koji sada rješavamo nastao je zbog toga što se uobičajeno, temeljem procedure naplate prihoda, uplatnice roditeljima izdaju u roku od 15 dana od početka mjeseca za koji se usluga pruža, te se na sljedećoj uplati, odnosno onoj za idući mjesec, umanjuju i odbijaju eventualna korištenja godišnjeg odmora ili pak odsustvo djece zbog bolesti. Nažalost, s obzirom na novonastalu situaciju, odnosno u nastojanju prevencije širenja COVID -19, osnivač našeg dječjeg vrtića je po naputku Državnog stožera Civilne zaštite i Stožera CZ PGŽ-a donio odluku o zatvaranju naše ustanove. Roditelji čija djeca neće koristiti usluge vrtića tako se oslobađaju i obveze plaćanja roditeljske uplate za svo vrijeme trajanja obustave rada.

Potreban uvid

Slijedom svega navedenog, roditeljima koji su uplatnice za ožujak (a koje su uobičajeno uručene do 13. ožujka) već platili u punom iznosu, izvršit će se povrat preplaćenog iznosa. Za one pak roditelje koji još nisu izvršili uplatu, provodit će se korekcija iznosa nakon uvida u eventualno korištenje godišnjeg odmora roditelja, odnosno obračunavanja eventualnog odsustva mališana radi bolesti, i to za razdoblje do 16. ožujka – objasnila nam je ravnateljica Dječjeg vrtića »Katarina Frankopan«, nastojeći nam pojasniti razloge i načine provedbe postupaka koji se ovih dana, silom prilika, moraju činiti u vrtićkoj administraciji, a s ciljem »izravnanja računa« s roditeljima i lokalnim samoupravama u ovakvim nimalo lakim i jednostavnim okolnostima.

Dostava putem e-maila

Ravnateljica DV-a Katarina Frankopan Irena Žic-Orlić moli roditelje polaznika te predškolske ustanove da navedene potvrde u zacrtanom roku, koji istječe upravo s današnjim danom, dostave na e-mail adresu dvkrk.racunovodstvo1@gmail.com.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime