Ivana Kovačić nova je direktorica Turističke zajednice grada Krka

0
613
Foto izvor: Mladen Trinajstić

Dosadašnja čelnica TZO-a Baška od 1. lipnja preuzet će uzde krčkog TZG-a gdje će zamijeniti Natašu Jurinu, koja se pak odlučila za novi profesionalni izazov u jednoj neturističkoj kompaniji »s druge strane mosta« 

Dosadašnja direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Baška Ivana Kovačić nova je, ili preciznije rečeno – buduća direktorica TU-a TZ-a Grada Krka. Otočnoj javnosti već dobro poznata turistička djelatnica, operativna čelnica po prometu druge najsnažnije krčke turističke destinacije, tako će, odlučeno je nedavno nakon provedenog javnog natječaja, na mjestu direktorice krčkog TZ-a zamijeniti Natašu Jurinu koja je odlučila prihvatiti nove profesionalne izazove u jednoj neturističkoj kompaniji »s druge strane Krčkog mosta«.

Sama Kovačić, zbog svog dosadašnjeg profesionalnog puta, preuzimajući uzde TZ-a Grada Krka, tako zapravo ostaje u poznatom okružju i s dobro joj znanim izazovima s kojima se, uz izuzetak okolnosti izazvanih koronavirusom i globalnim zastojem gospodarstva, pa tako i turističkog prometa, znala nositi i dosad, u godinama u kojima je i više no uspješno ravnala bašćanskim turističkim programima. Zadovoljna i počašćena povjerenjem koje su joj, među brojnim kandidatima prijavljenim na javni natječaj, nedavno poklonili predstavnici TZG-a Krka predvođeni predsjednikom i gradonačelnikom Darijom Vasilićem, buduća prva operativka krčkog TZ-a otkrila nam je da novu funkciju formalno preuzima s prvim danom lipnja.

Nepredvidiva sezona

– Naravno da je pred svima nama u turizmu jedna u najmanju ruku drukčija, izozovna i umnogome neizvjesna sezona, ljeto u kojemu ćemo, čini se, svi zajedno morati raditi drukčije od načina na koji smo navikli i u kojem ćemo se očito morati brzo, fleksibilno i učinkovito prilagođavati okolnostima koje, nažalost, još uvijek nitko s potpunom sigurnošću ne može predvidjeti – rekla je Kovačić napominjući da će za detaljnije javno predstavljanje njenih planova i ambicija, vremena i prilike biti uskoro, nakon što u lipnju zasjedne na mjesto direktorice Turističkog ureda, ali i nakon što sa svima koji sudjeluju u oblikovanju i stvaranju turističkog proizvoda tog inače vrlo posjećenog i turistički etabliranog grada, »oči u oči« detaljnije definira i trenutku prilagodi sve aspekte dijelom već donesenih gradskih i otočnih planova aktivnosti na kojima će se raditi idućih mjeseci.

U »ritmu« korone

Ono što je sigurno, jest to da ćemo suradnjom lokalnih TZ-a i TZ-a otoka Krka, i u gradu, i na cijelom otoku nastojati koordinarano činiti najviše i najbolje moguće u smislu ispunjavanja i obogaćivanja naše ovosezonske kulturne, zabavne i sportsko-rekreacijske ponude. A ona će, neupitno, ipak morati biti prilagođena okolnostima s kojima smo se svi već pomalo i naučili živjeti, nastavlja Kovačić. Po svom dolasku na novu dužnost, namjerava krčku ponudu u lipanjskim, a kasnije i u posezonskim tjednima ispuniti nizom sportsko-rekreacijskih, u prvom redu biciklističkih i srodnih outdoor programa. Ove će se godine takvi sadržaji morati bazirati na ponešto individualnijem pristupu, uz uključivanje manjih grupa sudionika i osmišljavanju sadržaja kojima će se poštovati sve preporuke vezane uz održavanje socijalne distance, što ne znači da programa u Krku ovog ljeta neće biti, kaže Kovačić dodajući da će u takvim okolnostima u fokusu ovoljetnih programa nedvojbeno biti lokalni izvođači te zbivanja i lokaliteti na kojima će se moći »pod kontrolom« držati brojnost i sudionika, i posjetitelja.

»Zoom« predavanja za iznajmljivače

Novoizabrana direktorica krčkog TZG-a u našem kraćem telefonskom razgovoru najavila je i skoru, okolnostima društvenog distanciranja također prilagođenu provedbu edukacijskih predavanja namijenjenih pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu. Iskusni i otočanima već dobro poznati provoditelji takvih programa krčkim će iznajmljivačima već i prije kraja svibnja, posredstvom videokonferencijskih »zoom« izlaganja predstaviti sve što bi ovi trebali znati i činiti po pitanju svoje, ali i sigurnosti i zdravlja svojih gostiju. O vremenu i načinu sudjelovaja u tim edukacijama, zaključila je Kovačić, javnost će biti detaljnije izviješćena u idućim danima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime