Objavljena i peta zvučna frankopanska slikovnica posvećena gradu Krku

0
505

Primorsko-goranska županija u okviru projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana izdala je mnoge tiskane materijale: monografiju, fotomonografiju, vodič, različite deplijane, plakate, razglednice i slikovnice.

Osim toga, izrađeni su i promotivni video materijali, videoigra, mobilna aplikacija te nova bogata fototeka frankopanskih posjeda u sklopu kulturno-turističke rute. Sve navedeno dostupno je na službenoj internetskoj stranici projekta: frankopani.eu, i to putem nove rubrike Multimedija, kojoj možete pristupiti: OVDJE.

Bitno je napomenuti kako su svi ti sadržaji dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku, a neki od njih i na više stranih jezika, a budući da se isti ne mogu prodavati jer su sufinancirani sredstvima Europske unije, svim korisnicima ponuđena su njihova besplatna digitalna izdanja.

No, ono što treba posebno istaknuti frankopanske su slikovnice. Naime, ta se edicija sastoji se od osam izdanja vezanih uz lokalitete budućih interpretacijskih centara (Trsata, Krka, Grobnika, Bakra, Čabra, Broda na Kupi, Kraljevice i Bribira). Svaka slikovnica vezana je uz pojedini lokalitet i neku od konkretnih povijesnih osoba. Slikovnice odlikuje zanimljiv koncept, književni predložak Velida Đekića temeljen na povijesnom istraživanju te simpatične ilustracije slikarice Margarete Peršić.

Nakon što je u uvjetima kućne karantene nastala prva zvučna slikovnica Svojeglavi štapić, donijevši, za početak, priču o Kraljevici i Frankopanima, za njom su uslijedile još tri: Grobnički mlin, Bribirske djevojčice i Puhova družina. Međutim, ovih je dana objavljen još jedan multimedijski materijal, točnije peta zvučna slikovnica Tri brata i tri kule, čija je radnja smještena upravo u grad Krk, stoga, ne propustite saznati zašto se nestašna braća Ivan, Vid i Henrik toliko žure na plažu…

Osim već spomenutog autorskog dvojca, za zvučna izdanja frankopanskih slikovnica glazbu je napisao Elvis Stanić, dok je dvanaestogodišnji Luka Zulian spojio zvuk sa slikom, a Rajna Miloš oživjela tekst Velida Đekića. Ti su sadržaji zasad dostupni na službenom YouTube kanalu Primorsko-goranske županije, a u dogledno vrijeme ondje se očekuje objava zvučnih izdanja i preostale tri slikovnica.

Sve ostale aktivnosti vezane uz projekt Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana možete osim na službenim internetskim stranicama pratiti i na sljedećim društvenim mrežama: FacebookuInstagramu i Twitteru.

Prilozi: Tri brata i tri kule [.pdf]