Krčke mažoretkinje pokazale da je žetva medalja moguća i uz “korona treniranje”

Unatoč dvomjesečnom prisilnom odmoru, djevojke su nastavile trenirati putem online platformi, a čim je dopustila epidemiološka situacija, krenuli su i redovni treninzi. Da se trud isplatio, potvrđuje niz medalja na turniru Mažoret saveza Hrvatske.

0
374
Izvor: Mladen Trinajstić

Mažoretkinje otoka Krka bile su uspješne na još jednom Mažoret turniru. Natjecanje je održano proteklih dana u Puntu, a zbog aktualne epidemiološke situacije sve je moralo biti organizirano po posebnim uvjetima i uz stroge zaštitne mjere kojih su se sve sudionice morale strogo pridržavati. Organizator turnira bio je Mažoret savez Hrvatske čije su članice i Mažoretkinje otoka Krka.

– Cijela situacija s koronavirusom nije zaobišla niti Mažoretkinje otoka Krka pa su djevojke dva mjeseca bile na prisilnom odmoru, prenijela nam je čelnica i osnivačica tog danas vrlo aktivnog i članicama brojnog udruženja, Elizabeta Mikelj, dodajući i da su, baš kao i brojne druge sportašice, i velike i male otočne mažoretkinje unatoč svemu tome nastavile trenirati putem online komunikacijskih platformi. Čim je epidemiološka situacija dopustila, krenule smo i s redovnim treninzima, a da se naš trud isplatio, potvrđuju medalje koje su brojne naše članice zaslužile na natjecanju kojemu smo bili domaćini, kaže Mikelj.

Kategorija solo

Djevojke su se natjecale s dječjim sastavom, kadetkinjama i juniorkama u kategorijama formacija i solo. U dječjem sastavu solo zlatne medalje osvojile su tako male otočne mažoretkinje Veronika Dminić, Ema Butković, Gala Šimunić i Matea Zeko. Srebrne su pak postale Nika Knežević, Jelena Žic, Ellanie Bertetić, Mia Zeko i Iva Batinić, dok je broncu osvojila Maris Dminić. U kategoriji kadetkinje solo zlato zavrijedile su Lana Borojević, Ana Karabaić, Veronika Žic, Tara Borojević, Jana Valenčić, Tisa Mrakovčić, Nola Pajić i Kiara Zeko, a srebro Marissa Horvat, Marija Brusić, Maša Štefanić, Nina Martić i Katarina Žic.