Mlađi muškarac uhićen zbog 14 krađi

0
646
Izvor: fiuman.hr

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela krađe.

Riječ je o osumnjičeniku koji je u utorak, 7. srpnja na području otoka Krka, i to u Malinskoj, Omišlju, kao i u Krku, iz trgovina otuđio veću količinu alkoholnih pića te higijenske potrepštine. Brzom reakcijom krčke policije, a u suradnji sa službenicima Policijske postaje Senj, 23-godišnjak je par sati kasnije zatečen i uhićen na području Senja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja svi otuđeni predmeti su pronađeni i bit će vraćeni vlasnicima.

Osim navedenog, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno je da je istog dana i u Crikvenici počinio tri istovrsna kaznena djela krađe, dok je u razdoblju od ožujka do kraja lipnja na području Velike Gorice počinio šest takvih krađa. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 35 tisuća kuna, a kaznenim djelima oštećeno je šest trgovačkih tvrtki sa sjedištem u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela krađe, 23-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.