Obavijest poduzetnicima koji su imali zabranu rada

Poduzetnicima pristižu računi za komunalnu naknadu koju nisu dužni platiti

0
519

Poslovni prostori na području Grada Krka koji su Odlukom Stožera CZ Republike Hrvatske od 19.03.2020. bili obuhvaćeni mjerom obustave rada, u potpunosti su oslobođeni obveze plaćanja komunalne naknade za drugi kvartal odnosno za travanj, svibanj i lipanj 2020. godine, sukladno Odluci Gradskog vijeća Grada Krka o oslobođenju od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti, od 04.05.2020. (SN PGŽ 15/2020).

Odlukom je propisano da će Odsjek za komunalno gospodarstvo oslobođenje vlasnika ili korisnika poslovnih prostora koji su imali zabranu rada provesti po službenoj dužnosti.

Kako su prije nekoliko dana poduzetnicima pristigli računi Grada Krka za drugi kvartal kojima oslobađanje obveze plaćanja komunalne naknade nije provedeno, upozoravamo korisnike poslovnih prostora koji su imali zabranu rada da nisu dužni platiti komunalnu naknadu za drugi kvartal, kao i da nisu dužni ispunjavati poseban zahtjev za oslobađanje. Dovoljno je mailom Odsjeku za komunalno gospodarstvo poslati prigovor na račun i zatražiti novi, u skladu s gradskom odlukom.

Napominjemo i da poduzetnici imaju pravo na oslobođenje i ukoliko ne ispune zahtjev koji su dobili uz račun za drugi kvartal. Dio računa koji se odnosi na NUV – naknadu za uređenje voda (koja se od nedavno plaća zajedno s komunalnom naknadom) – dužni ste platiti, jer nije obuhvaćen Odlukom.

Umjesto ispunjavanja, skeniranja i slanja zahtjeva koji ste dobili s računom a koji nije u skladu s Odlukom, donosimo vam predložak prigovora na račun.