ŠOKIRANI NJEMAČKI TURISTI: U mjenjačnici na Krku za 100 eura dobili samo 610 kuna

Turistu iz Njemačke euri su promijenjeni po tečaju koji je znatno manji od onog na tečajnoj listi HNB-a

0
433
Izvor: fenix-magazin.de

Turist iz Njemačke u subotu, 11. srpnja, u mjenjačnici na Krku za 100 eura dobio je samo 610 kuna iako je tečaj eura toga dana, prema tečajnoj listi HNB-a, bio 7,52 kune. 

Potvrdu o mijenjanju eura u kune ustupio je novinaru Fenixa, a na njoj se jasno vidi tečaj po kojem je novac promijenjen u mjenjačnici PJ. u Ulici Josipa J. Strossmayera na Krku. 

Sličan se slučaj dogodio i u Rijeci, doznaje portal Fenix, za koji je jedan Hrvat rekao: “Vidio sam kako su u jednoj mjenjačnici njemačkom dječaku promijenili 200 eura po tečaju od 6,1 kune. Nisam to mogao prešutjeti”, rekao je i dodao kako se posvađao s djelatnikom mjenjačnice. “Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini ostali su šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći”, tvrdi. 

Ovakve situacije mogle bi ostaviti lošu sliku o hrvatskom turizmu. Nijemci o ovome mogu govoriti svojim poznanicima ili medijima, što može biti ključan faktor odluke trebaju li za vrijeme koronakrize putovati na odmor ili ostati u Njemačkoj kako im se i preporučuje.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime