U svim školama Primorsko-goranske županije djeca će nositi maske

0
476

Roditelji školske djece u Hrvatskoj i dalje iščekuju odluku o tome kako će i hoće li ona uopće ići u klupe. Jučer su Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i UN-ov dječji fond (UNICEF) objavili da bi djeca starija od 11 godina trebala nositi maske.

Iako su do sada stručnjaci obiju organizacija naglašavali da mlađa djeca ne bi trebala nositi maske, sad kažu da bi se i to trebalo revidirati na područjima gdje dolazi do intenzivnog prijenosa virusa.

U Njemačkoj su djeca već krenula s maskama u škole, a neke županije su također spremne na tu mjeru, barem za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

Primorsko-goranska županija nije čekala Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje očito oklijeva oko donošenja mjera i preporuka za početak nastavne godine (najavili su ih za ponedjeljak), nego su razradili vlastite mjere.

Sami za sve učenike nabavili platnene maske

Župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin objavili su da će u svim školama kojima je njihova županija osnivač sat trajati 40 minuta, nastava neće svim razredima počinjati istovremeno, bit će više blok-satova, čak i trosatova, a na tjelesnom neće biti kontaktnih sportova.

Županija je odlučila za sve učenike osnovnih škola nabaviti platnene maske, a za srednjoškolce vizire.

Ta županija nabavlja ukupno 22.000 platnenih maski, sapune, dezinfekcijska sredstva i toplomjere. Nastavnicima se sugerira da se što manje okupljaju u zbornicama, a upitno je i kako će se organizirati prehrana u blagovaonicama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime