Krčki sportski ribolovci i nadalje nižu medalje!

0
372

Sportski ribolovci krčkog Športsko ribolovnog društva Lovrata u proteklom su periodu nastupili na dvama prvenstvima: Međuopćinskom i Županijskom, čija je organizacija bila povjerena Savezu za sportski ribolov Primorsko-goranske županije.

Treba napomenuti kako su ove godine, radi aktualnih epidemioloških prilika, otkazana sva natjecanja vezana uz lov s brodice tako da su preostala tek natjecanja u lovu s obale na kojima su se članovi Lovrate predstavljali u tri kategorije: juniori U-16mlađi seniori U-21 i seniori.

Županijsko natjecanje uz stroge je epidemiološke mjere održano u Rijeci, na tamošnjem lukobranu, i to 29. i 30. kolovoza. Domaćin je bilo Športsko ribolovno društvo Zubatac iz Lovrana, a samo natjecanje okupilo je 120 ribolovaca i ribolovki iz dvanaest klubova s područja čitave Primorsko-goranske županije. Ribolov se vršio na samome vrhu lukobrana, s njegove unutarnje strane. Prvog dana, po lijepom vremenu, prvi su nastupili seniori među kojima su boje Lovrate branili Tonči Babić, Milivoj Jurić i Zdravko Prebeg. Tonči i Milivoj naposljetku su okićeni naslovom županijskih viceprvaka, s devet osvojenih bodova, kao i prvoplasirana ekipa riječke Kantride kojoj je zlato pripalo samo zbog jednog boljeg plasmana. Pojedinačno, Milivoj Jurić zaslužio je četvrto, Tonči Babić peto, a Zdravko Prebeg jedanaesto mjesto. Drugog dana, po olujnom jugu i velikom pljusku koji su u jednome trenutku čak prekinuli program, odvijala su se natjecanja u preostale dvije kategorije. U kategoriji mlađih juniora U-21 Frane Tomljenović osvojio je deseto mjesto, dok je među juniorima U-16 slavio Leon Bajčić kojem je pripao naslov županijskog prvaka. On je za četiri sata ulovio trinaest riba ukupne težine od 1.085 grama, od kojih je jedan arbun imao čak 230 grama. Pojedinačno, Luka Borjanić osvojio je osmo mjesto, uhvativši, pritom, i najveću ribu natjecanja – cipla od 289 grama, a Dario Šutić četrnaesto i Nikola Kosić devetnaesto mjesto. U toj su kategoriji – kategoriji najmlađih Leon Bajčić i Dario Šutić, također, zauzeli ekipno drugo mjesto.

Vikend ranije u Bakru, organizirano je Međuopćinsko prvenstvo za najmlađe juniore U-16, a čiji je domaćin bio Športsko ribolovni klub Oslić iz Selca. I na ovoj smotri mladi sportski ribolovci iz Lovrate zaslužili su nova priznanja. U pojedinačnoj konkurenciji Leon Bajčić osvojio je drugo, Dario Šutić treće, Gabriel Bajčić četvrto, Nikola Kosić sedmo, Franko Borjanić dvadeseto, a Luka Borjanić dvadeset i prvo mjesto. Naslov ekipnih prvaka upisali su Leon Bajčić i Dario Šutić, dok je Gabrielu Bajčiću i Nikoli Kosiću pripalo ekipno treće mjesto.

Sljedeća, međužupanijska, natjecanja na redu su u rujnu, i to za seniore u Rijeci gdje će se za Lovratu boriti Tonči Babić i Milivoj Jurić, odnosno za juniore u Rijeci gdje će svoje umijeće predstaviti Leon Bajčić, Dario Šutić i Luka Borjanić. I ondje krčki sportski ribolovci, s obzirom na svoje već mnogo puta dokazane kvalitete, mogu očekivati nove medalje i pehare!

Izvor: grad-krk.hr
Izvor: grad-krk.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime