Pronađi uljeza: Grad Krk, gospodarski kriminal, Grupa TNT

Za pružanje savjetodavnih usluga odabran obrt čija vlasnica je poznata jedino po optužnici koja je protiv nje podignuta zbog više kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta.

0
315

–          Halo Bing, kako brat? Čuj, imam pravu osobu za onaj projekt. Cijena? Prava sitnica!
–          Kupujem!
Tako su to nekad radili u Alan Fordu…..

Za razliku od Grupe TNT, u Gradu Krku poštuju propisane procedure pa je tako gradonačelnik Darijo Vasilić u rujnu prihvatio zaprimljenu ponudu obrta s dubrovačkog područja, za izradu dokumentacije i podršku u javnoj nabavi za EU projekt Izgradnja širokopojasne mreže sljedeće generacije na otoku Krku.

Bilo bi zanimljivo doznati na čiju preporuku i sugestiju je uopće došlo do slanja ponude obrta udaljenog nekoliko županija s obzirom da nije bilo javnog natječaja, a bilo bi zanimljivo i doznati kojim se to kriterijima gradonačelnik vodio u prihvaćanju ponude.

Ono što je poznato, jest da je vlasnica obrta široj hrvatskoj javnosti poznata jedino po optužnici koja je protiv nje podignuta zbog više kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta kojima je, kako se tvrdi u kaznenoj prijavi, oštetila proračun Grada Dubrovnika za dva milijuna kuna!

Tako će Grad Krk i sve otočke općine, upravljanje projektom vrijednim 75 milijuna kn mudro povjeriti osobi optuženoj za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Nadamo se da će uz takav konzalting ovaj veliki projekt ipak opstati i biti dovršen, a da njegovo otplaćivanje nećemo prenijeti i na naše praunuke.

A ako tko ima broj od Sir Olivera, neka ga proslijedi našim čelnicima. Možda on ima kvalitetnije kontakte u imeniku.

Detaljnije o kaznenoj prijavi:

https://direktno.hr/direkt/skandal-u-dubrovniku-sdp-ovka-osumnjicena-za-pronevjeru-gotovo-dva-milijuna-kuna-111868/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime