Dobrinjski stipendisti dobili po 100 kuna “povišice”

Srednjoškolci će umjesto na dosadašnjih 350 mjesečno moći računati na 450 kuna, odnosno deficitarci na 800 kuna, dok će ostali studenti primati po 650, a deficitarci 900 kuna mjesečno

0
155

Slijedom proteklih dana u djelo provedenog natječaja za dodjelu stipendija kojima Općina Dobrinj, baš kao i sve ostale otočne jedinice lokalne samouprave, nagrađuje i financijski pomaže sve one najbolje i najdarovitije mlade srednjoškolce i studente sa svoga područja, ovih su dana i službeno obznanjena imena onih koji će, temeljem rezultata ostvarenih u proteklim godinama svoga obrazovanja, na nemale općinske mjesečne potpore moći računati i u već započeloj školskoj odnosno akademskoj godini 2020./2021.

Nakon što su nedavno odlukom predstavnika dobrinjske lokalne uprave za iznos od po stotinu kuna »podebljane« vrijednosti svih oblika takvih mjesečnih učeničko-studentskih potpora, sad su temeljem provedenih postupaka provjere pristiglih prijava i službeno obznanjena imena onih koji će do idućeg ljeta moći računati na stipendije Općine Dobrinj. Tako će sasvim solidna mjesečna »primanja« ostvariti ukupno čak 27 srednjoškolaca i 25 studenata.

Za školsku godinu 2020./2021. na stipendije za učenike srednjih škola tako će iz mjeseca u mjesec moći računati Daniel Duda, Marko Sršić, Karla Jurić, Dominik Mance, Lovro Grdinić, Mario Purić, Tatjana Čorapović, Alan Topčagić, Franko Fugošić, Nensi Justinić, Leon Crnčić, Karla Božić, Lana Brusić, Azra Sinanović, Matea Saftić i Ema Magdić. Osim navedenih srednjoškolaca i srednjoškolki koji su pravo na stipendiju izborili zadovoljavanjem propisanih ocjenovnih kriterija, na mjesečne će općinske potpore moći računati i srednjoškolci koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, a u red kojih su se ove godine uvrstili Marin Mihajić, Denis Husikić, Eldin Džinić, Dominik Šneperger, Mateo Kolarić, Filip Šantić, Nino Bobovčan, Enzo Nikolić, Luka Pandurić, Amar Topčagić i Danko Orlović. Za akademsku godinu 2020./2021. dodijeljene su i stipendije za studente koje su, također prema ocjenovnim kriterijima, ovih dana osigurali Paolo Turčić, Marija Radosav, Dario Duda, Klara Justinić, Filip Rogina, Monika Nonveiller, Elma Sinanović, Doris Gržetić, Edi Salkanović, Lorena Lulić, Hela Crnčić, Veronika Kirinčić, Rea Jelenović, Lucija Mrakovčić, Lea Pandurić i Lucija Gržetić. Baš kao kod srednjoškolaca, i kod studenata je također posebna stipendijska kategorija »otvorena« i za one koji se obrazuju za deficitarna akademska zvanja slijedom kojih će takve općinske studentske potpore ove godine ići i Ivi Kovačević, Marinu Petroviću, Dominiku Nonveilleru, Lorenzu Šamaniću, Mateju Justiniću, Domagoju Grdiniću, Filipu Crnčiću, Davidu Brusiću te Sari Kišiček.

– Važna novost jest da su svi stipendijski ugovori koje smo temeljem provedeneog natječajnog postupka ovih dana zaključili s našim učenicima i studentima, a koji su, naravno, udovoljili svim propisanim kriterijima, ove godine povećani za stotinu kuna, istaknuo je dobrinjski općinski načelnik Neven Komadina. Srednjoškolci će tako umjesto na dosadašnjih 350 mjesečno moći računati na 450 kuna, deficitarci (iz redova srednjoškolaca) na 800 kuna, a studenti na 650 kuna. Studenti koji se obrazuju za akademska zvanja koja su sukladno podacima HZZ-a okarakterizirana deficitarnima, moći će pak računati na općinske potpore u vrijednosti od 900 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime