Ljeto na Krku uz Glazbeni kamp – Gitara 2021.

0
465

U organizaciji Udruge Muzika u koracima – MooK na otoku Krku u mjestima Milohnići i Brzac od 21. do 27. lipnja 2021. godine održat će se Glazbeni kamp pod nazivom Gitara 2021. koji predstavlja priliku za dodatnu edukaciju talentirane, darovite i motivirane djece koja su željna znanja i usavršavanja unutar vlastitog profesionalnog puta.

Kamp se sastoji od tri programa pod nazivima All inclusiveŠotovento i Music in steps te je prilagođen dobnim skupinama: od 10 do 20 godina za programe All inclusive i Šotovento te od 6 do 8 godina za program Music in steps. Ciljevi kampa su povezivanje i druženje mladih glazbenika koji imaju predznanje sviranja klasične gitare za programe All inclusive i Šotovento, individualni pristup po mjeri polaznika te jačanje vještine rada u timu i skupnom muziciranju.

Polaznici programa All inclusive i Šotovento imaju individualne sate klasične gitare u kombiniranoj nastavi s prof. Antoniom Rumenovićem i prof. Slađanom Čolović. Radionice teorijskih predmeta održat će prof. Davor Juretić, dok će osnove aranžiranja i improvizacije predavati Ivan Pešut (dobitnik diskografske nagrade PORIN). Program All inclusive i Šotovento održavat će se u Društvenom domu Milohnići.

Program Music in steps namijenjen je najmlađima koji svoje afinitete prema glazbi još nisu usmjerili preko klasičnih programa edukacije. Ovaj program uključuje učenje osnova glazbene teorije uz pjevanje i igru kao priprema za buduće glazbeno obrazovanje, upoznavanje s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te upoznavanje s različitim tehnikama likovnog izražavanja. Ovaj program vodi Ana Horvat, odgajateljica i svestrana umjetnica, a cjelokupni program odvijat će se u Društvenom domu Brzac.

Za sve polaznike programa All inclusive osiguran je vrhunski smještaj u prekrasnom Molnar Resortu te prehrana za sve dane trajanja kampa.

Kamp započinje 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe, koncertom otvaranja na kojem će nastupiti gitarist Dominik Carević, inače dobitnik više od 20 nagrada i priznanja na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima. Kamp, također, i završava koncertom koji je predviđen 26. lipnja, a na kojem će njegovi polaznici izvesti svoj program. Ulaz će biti slobodan za sve posjetitelje.

Kompletne informacije o svim programima, terminima održavanja, uvjetima i načinima održavanja Glazbenog kampa – Gitara 2021 mogu se pronaći na internetskim stranicama Udruge Muzika u koracima – MooK: muzikaukoracima.hr.

Prijave za sudjelovanje u radu kampa otvorene su do 10. lipnja, odnosno do popunjena kapaciteta pošto je isti ograničen. Ukupan broj polaznika u sva tri programa je 37 čime je omogućen individualan pristup i edukacija polaznika po najvišim standardima.

Organizatori ističu kako su mentori u kampu stručnjaci iz različitih područja odgoja i obrazovanja, glazbenici, kineziolozi, odgajatelji, učitelji, a veliko iskustvo ostvarili su dugogodišnjim radom s djecom i odraslima. Mnogi od njih dobitnici su nagrada u području profesionalnog djelovanja.

Kontakt podatci:

Udruga Muzika u koracima – MooK

Brzac 97, 51500 Krk

M: +385 91 975 40 64 (Slađana Čolović)

M: +385 91 203 08 55 (Eni Božić Molnar)

E: [email protected]

W: www.muzikaukoracima.hr

Prilozi: Plakat [.pdf]