Vikend rekorder po stupnju alkoholiziranosti opet sa otoka Krka

0
433

Prometna policija je i tijekom ovog, blagdanskog vikenda, pojačano kontrolirala promet na cestama Primorsko-goranske županije, a ukupno je zabilježeno 217 prometnih prekršaja.

Od toga je bilo 115 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet korištenja mobitela u vožnji, tri upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedno upravljanje vozilom za vrijeme zabrane te 68 drugih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 217 km/h izmjerena je 2. travnja oko 17.45 sati 58-godišnjem vozaču Audija, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je zaustavila posada policijskog presretača kod vijadukta Severinske Drage. Utvrđeno je kako se autom kretao u smjeru Zagreba, upravljajući navedenom brzinom unatoč što je na tom mjestu ograničenje brzine od 110 km/h. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom »B« kategorije na rok od mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 2,67 promila izmjerena je 3. travnja oko 19 sati, a riječ je o 24-godišnjem vozaču Audija, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila na području grada Krka. Isključen je iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Navedeni vozači, kao i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja  sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, ovog vikenda dogodilo se 26 prometnih nesreća, a pet je osoba lakše ozlijeđeno.