Krenulo proljetno izdanje kampanje Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk)

0
165

Promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk) koja je prošle jeseni, predstavljajući krčku gastronomsku ponudu, polučila izvrsne rezultate, kreće u svoje drugo, proljetno izdanje!

Ovog puta, kampanji se pridružilo osam restorana i konoba te jedna kušaona, sve na području Grada Krka. Kroz autentične, domaće proizvode i vrhunske tradicionalne okuse, na terasama krčkih ugostiteljskih objekata, s pogledima na predivne prirodne ambijente i okolicu našeg grada, svi zaljubljenici u gastronomske užitke imat će priliku kušati jela i namirnice, i to na mjestu gdje oni nastaju.

Prema tome, tijekom svibnja i lipnja, jedite lokalno i istražite jelovnike prepune namirnica otočkih proizvođača! Jer jesti lokalno znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela. Isprobajte, stoga, krčki pršut, prvi hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije koji, nasoljen samoniklim otočnim začinskim biljem, sazrijeva u koži, a suši se na krčkoj buri; krčko maslinovo ulje, dobiveno izravno iz ploda masline autohtonih otočnih sorti poput Debele, Naške, Rošulje ili Slatke te zaštićeno europskom oznakom izvornosti; vrbničku žlahtinu, suho bijelo vino koje se proizvodi od autohtone sorte – žlahtine bijele – koja uspijeva jedino u krčkom vinogorju, odnosno Vrbničkom polju; krčki sir, autohtoni otočni sir kojeg se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima; krčke šurlice, zaštitni znak otočne gastronomije koji svaka obitelj priprema prema vlastitoj, tajnoj recepturi…

Dakle, upoznajte ne samo okuse u kojima ćete uživati, već i njihovu povijest i korijene. Jer u suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj!

Put do okusa Krka u svom prvom vikendu donosi atraktivne jelovnike!

U devet ugostiteljskih objekata na području Grada Krka možete uživati u šurlicama s gulašom, šurlicama sa škampima i blitvom, janjećim rebarcima, janjećem drobčiću s palentom, ribarskoj buzari, kaštradini, brudetu s palentom, ribeye tagliati s tostiranim domaćim kruhom oplemenjenim perlama od tartufa, kvarnerskim lignjama, makarunima sa žgvacetom od krčkog boškarina, pašteti, maneštri pa čak i sladoledu od krčkog pršuta te brojnim drugim jelima!

I ovog su puta na jelovnicima i slatke delicije poput Krčke kneginje, palačinki sa skutom, krostate od jagoda, a osim jela s domaćim sastojcima tu su i u atraktivni kokteli: Cosmopolitan, Moscow Mule, Tennessee Mule…

U nadolazećem razdoblju ovoj listi pridružit će se i jela ostalih ugostiteljskih objekata Grada Krka, stoga pozorno pratite objave na Facebook profilu i internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Krka.

CAFFETTARIA XVIII. STOLJEĆE

Vela placa 1, Krk

Tel: 099 702 2727

CASA DEL PADRONE

Šetalište sv. Bernardina bb, Krk

Tel: 051 222 128

KONOBA PIZZERIA IVINČIĆ

Skrpčići 45a, Skrpčići

Tel: 051 863 152

KUĆA KRČKOG PRŠUTA

Vrh, Bok od Brozića 40, 51500 Krk

Tel: 051 686-098

RESTORAN MARINA

Boutique hotel Marina

Obala hrvatske mornarice 17, Krk

Tel: 051 221 128

OPG MIRJENKO MRAKOVČIĆ

Lakmartin 40b, 51517 Kornić

Tel: 098 925 1625

KONOBA PUD BREST

Milohnići 54, Milohnići

Tel: 091 1862 111

KONOBA ŠIME

Obala hrvatske mornarice 3, Krk

Tel: 098 327 826

VOLSONIS

Vela Placa 8, Krk

Tel: 051 880 249

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime