Još jedna ugledna članica napustila krčku podružnicu SDP-a

Nakon Ines Balorda, stranku napustila i Darinka Brusić

3
1488

Članstvo se u krčkoj podružnici SDP-a posljednjih godina znatno osipalo, no kada stranku počinju napuštati aktivni članovi i vijećnici govori da tamo nešto ozbiljno ne štima.

Nakon Ines Balorda, koja je zbog razočarenja u lokalni SDP izašla iz stranke prije nepunih godinu dana i vratila svoj mandat u Gradskom vijeću Grada Krka i članstvo u Odborima, nedavno je stranku napustila i Darinka Brusić.

Darinka Brusić je bila dugogodišnja vrlo aktivna članica i bivša potpredsjednica krčkog ogranka, koja je u dva mandata obnašala dužnost članice Gradskog vijeća, bila je članica Odbora za izbor i imenovanja, aktualna članica Odbora za poljoprivredu i kao i predsjednica Mjesnog odbora Krk-istok.

Osim toga bila je članica Savjeta za politiku prehrane Grada Krka i članica Stručnog tima za zaštitu Puntarske drage pa je jasno da je krčki SDP ostao bez još jedne kvalitetne članice koja je godinama doprinosila svojim stručnim radom i aktivnošću.

Pitali smo Darinku Brusić za komentar i razloge zbog kojih se odlučila na takav drastičan rez i napuštanje stranke.

Njenu izjavu prenosimo u cijelosti:

Već duže vremena sam nezadovoljna radom stranke koja je potpuno neaktivna, neprepoznatljiva i  koja nije spremna javno iznijeti svoje stavove oko aktualnih gradskih tema.

Čini se da je jedini smisao postojanja politička trgovina koju većina članova Gradskog odbora SDP Krk prešutno odobrava, a koju osobno nikada neću podržati. Jedini razlog mog ulaska u stranku oduvijek je bio samo i isključivo javni interes te želja da svojim radom i zalaganjem pridonesem razvoju društva i grada u kojem živim.

Smatram da se napredak i razvoj društva mogu postići samo poštenim radom, razmjenom mišljenja i međusobnim uvažavanjem. Skrivanje informacija, pogodovanje, nastupanje s pozicija moći te stavljanje privatnog interesa u prvi plan nužno dovodi do degradacije i nazadovanja društva. Prosperiraju samo sredine koje se uspiju izdići iznad ovog modela ponašanja.  

Smatram da gradski vijećnici ne bi trebali zastupati interese stranke ili tvrtke u kojoj rade već isključivo interese građana, stoga je njihova obaveza propitkivati i javno kritizirati svaku odluku ili projekt koji nije u interesu građana.

Već duže vremena pratim rad Nezavisne liste Krk i stava sam da je na ovim izborima to jedina lista koja se ozbiljno predstavila i upoznala građane s aktivnostima koje planira provoditi u idućem četverogodišnjem razdoblju.

To je jedina lista koja ima dovoljno znanja i hrabrosti biti korektiv izvršne vlasti, a Goran Marević je jedini vijećnik koji je u prošlom mandatu zastupao interese građana, stoga ću im svakako dati svoj glas. Građani moraju biti svjesni da samo o njima ovisi koji će kandidati ući u Gradsko vijeće, stoga je njihova obaveza da izađu na izbore i daju glas listi za koju smatraju da će ih najbolje zastupati.” – rekla je Darinka Brusić.

3 KOMENTARI

  1. Svaka čast! Jedina koja još uz Nezavisnu listu zastupa interese Krka! Da je više takvih bili bi bolji od Švicarske, a ne ovako…

Comments are closed.