Masovni ispis članova O.O.PGS-a Njivice-Omišalj

Donesena je odluka o masovnom ispisu iz PGSa gdje su ispisnicu zatražila 22 člana od evidentiranih 30 članova stranke. Dopisom nam se obratio Dušan Turina - Dule.

0
173

Nakon vrlo burne izborne Skupštine O.O. PGS-a Njivice-Omišalj održane početkom listopada prošle godine, na kojoj su neki članovi na vrlo grub način vrijeđanjem predsjednika i članove na neprimjereni način pokušali nametnuti svoje kandidate za Predsjedništvo Ogranka. Sastanku je bio prisutan i gost inače predsjednik O-O-PGS-a Baška.

Par nezadovoljnih članova koji nisu uspjeli nametnuti svoje kandidate su nakon toga demonstrativno sa gostom napustilo skupštinu.

Nakon provedene izborne Skupštine, zaprimljen je dopis sa strane predsjednika stranke PGS-a gosp. Darija Vasilića kojom Predsjedništvo stranke donose odluku o poništavanju izborne Skupštine i raspuštanju ogranka Njivice-Omišalj. Ujedno imenuje gđe. Sabine Bašić za povjerenika ogranka da sazove skupštinu / koja je bila kandidatkinja za predsjednicu ogranka/. 

Interesantno napomenuti da nitko od članova predsjedništva stranke nije razgovarao sa članovima ogranka koji su prisustvovali Skupštini već su odluku donijeli na temelju žalbe, lažnih iskaza gosta i teksta na Facebook obavijesti o održavanje skupštine.     

U skladu sa Statutom stranke čl.39 st.2. članovi O.O. PGS-a Njivice-Omišalj su se krajem listopada prošle godine pismeno se žalili na odluku Nadzornom odboru te svim članovima predsjedništva stranke. Po istom članku statuta Nadzorni odbor treba u roku od 8 dana donijeti odluku o žalbi te obavijestiti ogranak.

Takva odluka do danas nije donesena (6 mjeseci !!!)

Kako se bliže izbori te kako Predsjedništvo stranke ne daje nikakve odgovore, a Povjerenica potpuno neaktivna (što se i očekivalo jer je i dosada bila kao zamjenica predsjedniku neaktivna i nezainteresirana za bilo što u stranci).

Bivši predsjednik Ogranka početkom ožujka ove godine pokušao stupiti u kontakt sa predsjednikom i članovima predsjedništva kako bi ponovno podsjetio rukovodstvo stranke da treba donijeti odluku odnosno odgovoriti na žalbu članova Ogranka.

Predsjednik stranke se ne javlja na telefonske pozive i ne odgovara na dopise pa je zatražena pomoć od Političkog tajnika stranke da se donese odluku bilo pozitivna ili negativna.

Umjesto pismenog odgovora predsjednik stranke gosp. Dario Vasilić donosi odluku da ponudi legalnom izabranom predsjedniku ogranka da bude povjerenik te da izađe na izbore. Kako je vrijeme prolazilo a nismo dobili pismenu potvrdu o imenovanju povjerenika kako bi se izašlo na izbore.

Nakon svega što je u proteklom razdoblju događalo ili bolje rečeno nije događalo konačno se polovicom travnja oglasi Predsjednik stanke pitanjem “da li smo spremni za izbore “(to??)

Na sastanku članova ogranka održanog sredinom travnja članovi Ogranka nezadovoljni takvim bahatim ponašanjem i za članove ponižavajućim ponašanjem rukovodstva stranke ustanovljeno je da nismo potrebni i podobni donesena je odluka o masovnom ispisu iz PGSa gdje su ispisnicu zatražila 22 člana od evidentiranih 30 članova stranke.

Tim činom učinjena je velika sramota članovima ogranka a i velika štete stranci  PGS.

Dušan Turina – Dule

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime