Nakon stanke zbog korone nastavlja se krčka kazališna sezona. Prvi na redu stand-up Pedje Bajovića

0
534

Nakon dvomjesečne stanke uzrokovane epidemiološkim prilikama, šesta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu javnosti znanih pod nazivom »Vama glumimo« vraća se i nastavlja već ovog petka, 28. svibnja, i to stand-up komedijom »Najbolji sat i kusur Pedje Bajovića«.

Spomenuta stand-up izvedba održat će se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane na Trgu krčkih glagoljaša s početkom u 21 sat. Po običaju, nakon »petkovne« predstave namijenjene odrasloj publici, uslijedit će i ona subotnja, dječja. U tom dijelu sad napokon oživljenog programa slijedi predstava za djecu »Šuma Striborova« Teatra Mjesec, koja će u školskoj dvorani biti upriličena od 11 sati.

Predstava kojom se nastavlja krčki predsezonski scenski program, zamjenska je predstava za prethodno planiranu i najavljivanu komediju »Prvi muževi bacaju se u vodu« Tvornice smijeha, a koja je morala biti otkazana zbog odlaska glumice u samoizolaciju. Ipak, čak ni zbog toga Krčani neće ostati uskraćeni za dozu dobre zabave i smijeha jer su organizatori pronašli dobar nadomjestak u sad već svima dobro poznatome Pedji Bajoviću, koji je spomenutim programom, svojevrsnom kompilacijskom predstavom kojom su objedinjene sve njegove najbolje fore, odlučio proslaviti i na taj način dostojno obilježiti 15. obljetnicu svoga uspješnog brođenja domaćim stand-up vodama. Što se pak Šuma Striborove tiče, svevremensku priču Ivane Brlić Mažuranić u glumačko-lutkarskoj izvedbi malim će Krčankama i Krčanima predstaviti glumački trojac Davor Kovač, Antonia Šašo Brkanić i Lidija Kraljić. Režiju predstave potpisuje Marijana Matoković, scenografiju i lutke Marija Graša i Modicom, a glazbu Martina Šver.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna za dječje, odnosno 40 kuna za ostale predstave mogu se, po običaju, kupiti u galeriji Decumanus smještenoj na adresi Josipa J. Strossmayera 2, u njezino redovno radno vrijeme – od ponedjeljka do petka između 10 i 13 sati. Organizatori napominju da će, sukladno epidemiološkim uvjetima, u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19 predstavama moći prisustvovati ograničen broj posjetitelja. Ulaskom u dvoranu obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance. Također, preporučuje se i raniji dolazak na događanje kako bi se izbjeglo stvaranje gužve. Posjetitelji s ulaznicom kupljenom u Galeriji Decumanus u prostor dvorane ulazit će kroz glavni ulaz nasuprot zgrade krčke škole, dok će oni koji su ulaznice rezervirali i trebaju ih podignuti na ulazu u dvoranu, biti usmjereni na sporedni ulaz, s Trga krčkih glagoljaša.