Krčki vrtić “Katarina Frankopan” održao svoju vrtićku olimpijadu

I ove je godine otkazana županijska vrtićka olimpijada, no krčki odjel DV-a »Katarina Frankopan« održao je svoju

0
637

S obzirom na to da, zbog epidemioloških zapreka, ni u ovoj godini nije bilo moguće organizirati Olimpijski festival dječjih vrtića, Zajednica sportova PGŽ-a odlučila je predstavnike svih, pa tako i krčkih predškolskih odgojnih ustanova potaknuti na prigodno, unutarvrtićko obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana, a sve kako bi se djecu i na taj način potaklo na kretanje i fizičku aktivnost.

Inicijativi županijskih promotora sporta i zdravog, odnosno aktivnog života predstavnici Dječjeg vrtića »Katarina Frankopan«, preciznije njegova područne jedinice u gradu Krku odgovorili su organizacijom svoje »vrtićke olimpijade« koja je, zahvaljujući suradnji s članicama i članovima Atletskog kluba Krk, održana na atletskoj stazi, ali i na susjednom joj nogometnom travnjaku krčkog Sportskog centra »Josip Uravić Pepi«.

Kako smo doznali od Irene Žic-Orlić, ravnateljice otočnog dječjeg vrtića, u mališanima prilagođenom prigodnom sportskom natjecanju sudjelovalo je 26 mališana koji su se natjecali u tri discipline – trčanju na 50 metara, skoku u dalj s mjesta te naposljetku i u štafetnoj utrci.

Najbolje rezultate u prvoj disciplini ostvarili su Toni Dvorničić (9,81 sekunde), Toni Boroz (10,05 s) te Lena Papa (10,08 s), dok je u skoku u dalj najuspješniji bio Dorian Velnić koji je s mjesta »odletio« do čak 154 cm. Drugo mjesto osvojila je Lucija Bagara, a treći je u ovoj prilici bio Romano Barbalić.

U disciplini trčanja štafete 4 x 25 metara natjecala su se pak tri vrtićka tima, a s vremenom od 23,49 sekundi pobjedu su odnijeli Lovro Kinkela, Leona Svetec, Lovro Tavčar i Dorotea Žužić.